Mineralna nega za lase in telo LOGONA
 
Alternativa brez milnic in pen
 
 
GHASSOUL (tudi rhassoul, lavaerde) in KAOLIN (bela lavaerde) sta naravni glini, ki nudita zelo nežno, nepenečo se alternativo šamponom in milom. Maroška ljudstva z atlaškega gorovja že stoletja poznajo in uporabljajo ghassoul. Za čiščenje las in telesa ga uporabljajo po vsem Srednjem vzhodu. Kaolin je zelo fina bela glina, ki jo najdemo le na določenih območjih na svetu. Ime izhaja iz imena kitajske province Gaoling, kjer so prvič zabeležili uporabo te gline. Uporaba kaolina v osebni higieni je slabo poznana v primerjavi z mnogimi komercialnimi načini uporabe te gline.
 
Mineralna čistila delujejo drugače
Šamponi in mila čistijo, tako da zmanjšajo površinsko napetost vode. Voda tako lažje odplakne umazanijo in maščobne delce. Ghassoul in kaolin delujeta drugače. Združeni z vodo se drobni delci napihnejo. Nastane homogena, gelu podobna tekstura, ki ima ogromno vpojno zmožnost. Gel kot pivnik veže delce umazanije in maščobo in vse skupaj se odplakne z vodo. Logonina mineralna čistila nikoli ne odstranijo preveč maščobe s kože, kot se to pogosto zgodi pri milih in šamponih. Prav tako ne poškodujejo zaščitnega kislinskega plašča kože in ne dražijo por.
Kot globinska čistila razstrupljajo, ker vežejo nečistoče izpod pokožnice. Kot hranila dajejo elemente v sledovih. Lavoerde ali belo lavoerde v prahu zmešajte z ustekleničeno vodo ali tonikom in uporabite kot masko za čiščenje, odpravljanje gubic. Vulkanska zemlja je primerna za mešano in nečisto kožo, kaolinska glina pa za suho in občutljivo kožo. Ti proizvodi nimajo učinka pilinga in kože ne sušijo. Po uporabi je koža čista, nežna in napeta. Če dodamo malo limone je odlično sredstvo za posvetlitev pigmentnih madežev.
Lavaerde hkrati tudi razkužuje in deluje proti vnetju. Belo lavoerde uporabljamo kot negovalni puder za nego in zaščito kože telesa odraslih in otrok. Deluje tudi kot dezodorant.
 
Mineralna nega Logona ima mnogo prednosti:
-          čisti kožo, ne da bi poškodovala naravni zaščitni sloj
-          poveča volumen las
-          lasje postanejo gladki in sijoči
-          postopno se zmanjša pogostost pranja las
-          kot maska kožo globinsko ščisti, napne, osveži in nahrani z elementi v sledovih in je pri tem ne posuši
-          kot puder (bela LavaErde) za telo kožo dezodorira, ščiti in neguje
-          ne vsebuje sintetičnih barvil, dišav in konzervansov
-          certifikat kontrolirane biološke kozmetike (BDIH)
-          prijazna okolju, ker ne vsebujejo milnic ali drugih snovi, ki bi lahko škodile vodi
 
Nega v prahu VULKANSKA ZEMLJA
Priporočamo čiščenje občutljive ali nečiste kože. Je izredno blaga, ne draži kože. Izredno blaga čistilna sredstva ne poškodujejo naravne kislinske zaščitne plasti kože in ne spremenijo njenega pH. Priporočamo tudi za pranje mastnih las ali las s prhljajem
Krasna maska za nego mešane, mastne ali nečiste kože. Kože ne izsuši.
 
Čistilni gel s pačulijem VULKANSKA ZEMLJA
Že pripravljena glina ghassoul ima optimalno gostoto za enostavno nanašanje. Priporočamo za občutljivo ali nečisto kožo in mastne lase. Blago je odišavljena z eteričnim oljem pačulija.
 
Nega v prahu BELA KAOLINSKA GLINA
Priporočamo za čiščenje suhe ali občutljive kože. Je izredno blaga, ne draži kože. Izredno blaga čistilna sredstva ne poškodujejo naravne kislinske zaščitne plasti kože in ne spremenijo njenega pH. Priporočamo tudi za umivanje tankih las, tako le-ti pridobijo na volumnu.
Krasna maska za nego občutljive ali suhe kože. Kože ne izsuši.
Uporabljamo jo lahko kot negovalni puder za telo. Zaradi blagih lastnosti primerno tudi za dojenčke in otroke.
 
Čistilni gel z lotosom BELA KAOLINSKA GLINA
Že pripravljena bela kaolinska glina je optimalne gostote za enostavno nanašanje. Priporočamo za suho ali občutljivo kožo in tanke lase. Blago je odišavljena z izvlečkom lotosovih cvetov.