• VROČE TEME

Naravne sestavine, ki jih uporabljajo v LOGOCOSU - Logona, Aqabio in Sante
 
  
Črni pigmenti
 
Črno barvo v maskari LOGONA in SANTE daje železov oksid (CI77499). Železov oksid za maskare je hematit, ki ga pridobivajo direktno iz zemlje. Te minerale lahko najdemo po celem svetu, tudi v Nemčiji. Hematit je netoksičen pigment, ki so ga uporabljali pri jamskih poslikavah in poslikavah telesa v stari kameni dobi.
V črni barvi za lase LOGONA najdete rastlino indiga (Indigofera), sadeže sastline kana, ki imajo purpurno-črno barvo in ostale temne učinkovine, kot je naprimer kava za črno obarvan rezultat.
Velikokrat »naravne kane« za črn oddtenek vsebujejo PPD – phanylendiamin, ki lahko povzroči težke alergične reakcije in nepopravljive poškodbe kože. Te sestavine v Logocosu ne uporabljajo!
  
     
Fototoksičnost citrala ali limonena
 
Strokovnjakinja Heiko iz Logocosa je pojasnila, da ne prodajajo izdelkov, ki se spremenijo pod vplivom sončnih žarkov in povzročijo reakcije na koži. Do zdaj v njihovo tovarno ni prišla še nobena pritožba glede fototoksičnosti.
Predvidevamo, da ste zaskrbljeni zaradi Furanocoumarina ali Furocoumarina http://en.wikipedia.org/wiki/Furanocoumarin
Fototoksičnosti ne povzročata citral ali limonene, temveč Furocoumarin. Popolnoma brez slednjega ni noben izdelek, ker imajo vsi produkti določen delež esencialnih olj, vendar je njihov procent prenizek, da bi povzročil fototoksične reakcije.
Ne da se narediti izdelka z eteričnmi olji in brez furokumarina. Obstajajo nekatera eterična olja, kot je naprimer olje bergamotke, kjer je treba zelo paziti na njegovo kvaliteto. To pomeni, da mora biti koncentracija furokumarina zmanjšana, če se hočemo izogniti fototoksičnosti.
   
 
Alkohol
 
Velikokrat vam v tiskanih medijih odsvetujejo izdelke, ki vsebujejo alcohol. Poglejmo si to tematiko podrobneje, da boste razumeli izvor teh trditev.
Problem pri alkoholu je v bistvu njegova denaturacija. Ta je obvezna, če se hoče kozmetična industrija izogniti visokemu davku na alkohol. Denaturacijo alkohola izvedejo s kemikalijami, ki kožo navadno dražijo in povzročajo alergije.
LOGOCOSov alkohol izvira iz ekološko pridelane pšenice, ki ga denaturirajo sami in sicer z eteričnimi olji (tako inštitucijam dokažejo, da ga nihče ne bo pil). Tak postopek je za kožo veliko boljši.
 
 
Zlato in srebro 
 
V liniji Aquabio uporabljajo zlato vezano na protein svile in ne v obliki soli, srebro pa kot kolodialno raztopino in v obliki srebrove soli - odvisno od formule.
Zlato lahko ohranja veliko vlage, oba minerala pa se uporablja kot konzervans, ker imata protivnetne učinke. Zlato je največji antbiotik, kar jih poznamo na zemlji.